Güneş içimizi ısıtmaya başladı, yaz geliyor. Aynı zaman da evde sürekli ekranlı cihazlar karşısındayız; Bilgisayar, tablet, cep telefonu, tv gözümüzü yoruyor. Bu iki farklı alanda kullanacağınız gözlük ler hakkında size önemli bilgiler vereceğiz. Unutmayın ki güneş gözlüklerini bilgisayar karşısında, bilgisayar gözlüklerini de güneş altında kullanamazsınız. Tabii herkes en kaliteli gözlüğü en uygun fiyata almak ister ancak gözlük satın alırken dikkat etmeniz gereken konuları Toms Teddy güneş gözlükleri ve Moov bilgisayar gözlükleri üreticisi Optifabrik Gözlük Sanayi ve Ticaret AŞ yönetim kurulu üyesi Olcay Rodoplu’dan  dinledik.

Güneş Gözlüğü Alırken Dikkat Edilecek Konular

-Gözlük camının UV ışınlarını etkisiz hale getirme özelliğine sahip olması gerekir. Plastik camlar UV ışınlarını kolay kırabildiği için önerilmektedir. Polarize lens olmasına dikkat edilmelidir. Gözlüğün görselliğinden çok işlevine bakılarak alınması daha sağlıklı olacaktır.

-Gözlüğün cam kalitesini anlamak için gözlük camını elinize alıp karşıdaki bir görüntüye bakın. Yuvarlak hareketler yapıp sağa sola, aşağıya yukarıya ve camın içinden bir görüntü izlenerek bakılabilir. Arkadaki görüntüde bir değişim olmuyorsa gözlük camı kalitelidir. Gözlüğü ilk taktığınızda gözleriniz bulanıyorsa bu da gözlük camının kalitesiz olduğunun göstergesidir.

-Gözünde optik sorunu olanların numaralı güneş gözlüğü kullanmaları gerekir. Bunun için doktorlarından yardım almaları faydalı olacaktır, sonrasında kesinlikle optik mağazalardan satın alım yapmalıdırlar.

-Güneş gözlüklerinin belli bir standardı ve kalite belgesi olmalıdır. Ayrıca her güneş gözlüğü de ultraviyole ışınlarını tutmamaktadır. Bu nedenle güneş gözlüğünün ultraviyole filtreli, kaliteli, ışığı kıran kaplamalı, yüz yapısına uygun çerçeveli olmasına dikkat edilmelidir.

Toms Teddy güneş gözlüklerine Optifabrik 2 yıl garanti vermektedir.

Mavi Işık Koruyucu Gözlük Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

- Ekrandan yayılan mavi ışığa maruz kalmak göz yorgunluğu, göz ağrıları, uyku bozuklukları ve uyuyamama, sık baş ağları ve migren tetiklenmesi gibi rahatsızlıklara yol açtığı bilinen bir gerçek. Ayrıca mavi ışık Melatonin hormonu salgılanmasını engellediği için kalp hastalıkları, kanser ve diyabet gibi rahatsızlıklarla ilişkilendiriyor.

-Günlük hayatımızda elektronik ekranlar karşısında zaten çok vakit geçiriyoruz ancak bu dönemde neredeyse 3’te 2 zamanın bilgisayar, tv veya telefon karşısında geçtiği kanıtlanmıştır. Dijital göz yorgunluğunuzu engellemek, göz sağlığınızı korumak için mutlaka mavi ışık koruyucu gözlük kullanmalısınız. Bilgisayar Gözlüğü satın alırken lens kalitesi önemli; Aim-pro, Ax2 ve Aquila gibi lens kaplama teknolojisi olmasına dikkat ediniz.

Moov bilgisayar gözlüklerine Optifabrik 2 yıl garanti vermektedir.

KAYNAK

https://www.murekkephaber.com/optifabrik-uyariyor-gozluk-alirken-dikkat/10294