Bahar/Yaz aylarının gelmesiyle beraber güneş ışınları etkisini artırıyor. Güneşten korunma ihtiyacı da güneş gözlüğü kullanımının artışında önemli rol oynuyor. Toms Teddy güneş gözlükleri üreticisi Optifabrik Gözlük Sanayi ve Ticaret AŞ yönetim kurulu üyesi Namık Vurtak, güneş gözlükleri hakkında çok önemli uyarılarda bulundu. Aksesuar konusunda fazla alternatif olması amacıyla rastgele satın alınan güneş gözlüklerinin göz sağlığını alt üst ettiğini vurgulayan Vurtak, "Pahalı gözlük kaliteli demek değildir" diyor. İşte Namık Vurtak uyarıları.

Güneş ışınları, insan gözlerinin algılayamayacağı veya hissedemeyeceği oranda UV radyasyonu yayar. Bu radyasyonlar küçük dozlarda D vitamini oluşumunu sağlar. Fakat yüksek dozlardaki UV radyasyonları ciltte yanık ve kansere yol açabildiği gibi gözlere de ciddi zararlar verebiliyor. Bu nedenle güneş gözlüğü satın alırken, gözlüğün yüzde 100 UVA ve UVB blokaj gibi özelliklere sahip olup olmadığına bakılması gerekiyor.

Bu özelliklere sahip olmayan güneş gözlükleri kesinlikle satın alınmamalıdır. Yüksek doz UV ışığı, gözde basit kızarıklarla başlayan (pterjium) kornea üzerinde damarsal tümör oluşumuna, katarakta, retinada hasara, hatta tümör oluşumuna kadar pek çok rahatsızlığa yol açabiliyor. 

 Güneş gözlüğü yalnızca güneşli havalarda değil, yüksek ışık bulunan ortamlarda da kullanılmalıdır. Önemli olan burada gözünüze gelen zararlı ışınları engellemektedir.

Ucuz güneş gözlükleri kullanmaktansa hiç gözlük takmamak daha yerinde olur. Çünkü UV koruması zayıf gözlük, gözde hasarı artırır. Özellikle kendi doğal lensini kaybetmiş katarakt ameliyatlı hastalarda bu risk çok daha fazla artar. Ayrıca gözlük camı ne kadar kaliteli ise gözdeki konfor ve görme kalitesi o kadar yüksek olur.

Ayrıca gözlüğün çerçeve ergonomisi ve kalitesi de önemlidir. Antibakteriyel olması gereklidir. Garanti belgesi olmayan ürünleri tercih etmeyiniz.

Göz sağlığınız önemlidir.

HABER KAYNAĞI

https://www.haberx.com/post/525320/toms-teddy-uyariyor-gozluk-secimi-sagliginiz-icin-onemli