TOMS TEDDY güneş gözlükleri üreticisi Optifabrik Gözlük Sanayi ve Ticaret AŞ yönetim kurulu üyesi Namık Vurtak uyardı: ‘’Yaz aylarında göz sağlığına daha fazla özen göstermek ve artan güneş ışınlarına karşı daha dikkatli olmak gerekiyor. Zira ozon tabakasındaki incelme nedeniyle güneşin zararlı ışınları gözleri her geçen gün daha fazla tehdit ediyor.’’

“Hem kendimizin hem de çocuklarımızın gözlerini yaz risklerine karşı mutlaka korumalı, özellikle güneş gözlüğü seçiminde bilinçli davranmalıyız. Aksi halde ileride görme kaybına bile yol açan sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz” diyen Toms Teddy güneş gözlükleri üreticisi Optifabrik Gözlük Sanayi ve Ticaret AŞ yönetim kurulu üyesi Namık Vurtak, gözlerde yaz risklerine ve alınması gereken önlemlere yönelik şu uyarı ve önerilerde bulundu:

-Güneş gözlüğü olmadan güneşe çıkmayın: Görme merkezi olarak bilinen sarı nokta, güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından en fazla etkilenen ve yaşlandıkça yapısı değişen bir bölge. Bu nedenle bu bölgeyi güneş ışınlarından korumak en önemli kurallardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Güneşin zararlı ışınları retinayı tahrip ederek katarakt ve kornea hasarına hatta gözün görmesini sağlayan sarı noktayı bozup kalıcı görme kayıplarına bile yol açabiliyor.

-Güneş gözlüğünüzü güvenilir yerlerden satın alın: Güneş gözlüğünüzü polarize ve UV korumalı satın alın. Kesinlikle CE belgesinin olmasına dikkat edin ve garanti belgenizi istemeyi kesinlikle unutmayın.

-Bulutlu havalarda da güneş gözlüğünüzü kullanabilirsiniz: Gölgede ya da bulutlu havalarda da güneş gözlüğünüzü gözünüzde kalabilir. Zira doğrudan güneşin altında kalmadan, gölgede ya da büyük bir şemsiye altında oturmak bile güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yeterli değil. Çünkü güneş ışınlarının büyük bölümü bulutlardan da geçebiliyor. Özellikle öğle saatlerinde çok daha dikkatli olun.

-Lens takıyorum diye güneş gözlüğünü ihmal etmeyin: Her ne kadar çoğu lens markası ultraviyole koruması olduğunu belirtse de güneş gözlüğü kadar rahatlatıcı ve koruyucu olamıyor. Hem lens ile oluşan kuruluğu önlemek hem de aynı anda retinayı korumak amacıyla güneş gözlüğü de aynı derecede vazgeçilmez rol oynuyor. Bu nedenle lens takıyorum diye güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyin.​

HABER KAYNAK

https://www.kayserigundem.net/toms-teddy-gunes-gozunuze-zarar-verir/21423/